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CATALASE TEST

112.520

CATALASE TEST


Description

Catalase is an enzyme, belonging to the class of oxidoreductase, which catalyzes the following reaction:

  • 2 H2O2 ⇄ O2 + 2 H2O

Catalase helps to protect the bacterial cells from the accumulation of hydrogen peroxide resulting from the processes of cellular respiration. This test is particularly useful for the differentiation of staphylococci and micrococchi, which are catalase-positive, from streptococci and enterococci, which are catalase-negative.

Packing:

  • Cod. 112.520 conf. 50 tests

Bibliography:

  • Rapporti ISTISAN 96/35– Metodi di analisi per il controllo microbiologico degli alimenti ISO 10272:2002 -Microbiology of food and animal feeding stuffs- Horizontal method for detection of thermotolerant Campylobacter
  • CORRY, J.E.L. et al. (eds). Handbook of culture media for food microbiology. Progress in Industrial Microbiology. Vol. 37. Elsevier, Amsterdam, 2003
  • UNI EN ISO 6888-1:2004Microbiologia di alimenti e mangimi per animali - Metodo orizzontale per la conta di stafilococchi coagulasi- positivi (Staphylococcus aureus e altre specie) - Tecnica che utilizza il terreno agar Baird – Parker
  • NMKL 119 Rev ISO 10272:2006 Thermotolerant Campylobacter.Detection and enumeration of in food
  • UNI EN ISO 10272-1 :2006Microbiologia degli alimenti e mangimi per animali.- Metodo orizzontale per la ricerca e la conta di Campylobacter spp – metodo 1
  • UNI EN ISO 11290-1:2005Microbiologia di alimenti e mangimi per animali - Metodo orizzontale per la ricerca e la conta di Listeria monocytogenes - Parte 1: Metodo per la ricerca
  • UNI EN ISO 11290-2:2005 Microbiologia di alimenti e mangimi per animali - Metodo orizzontale per la ricerca e la conta di Listeria monocytogenes - Parte 2: Metodo per la conta
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