Product

BAIRD PARKER AGAR BASE

70.015

BAIRD PARKER AGAR BASE


Description

Baird Parker Agar with Egg Yolk is a selective medium, prepared according to the formulation developed by Baird-Parker and today recommended by UNI EN ISO 6888_1 and FDA for the isolation of coagulase positive Staphylococci in food stuffs. In addition, the medium is recommended by ISTISAN reports 07/5 for the determination of pathogenic staphylococci in water intended for human consumption, swimming pool and dialysis.

  • The basic medium must be supplemented with Egg Yolk Tellurite Emulsion (cod. 76.001).

Baird Parker Agar with RPF is a selective medium based on the formulation from Beckers recommended by ISO 6888_2 for selective isolation and confirmation of Staphylococcus aureus from foods.

  • The basic medium must be supplemented with RPF supplement (cod. 76.035)

Packing:

  • Cod. B.70.015 Pack. 5 Kg
  • Cod. 70.015 Pack. 500 g
  • Cod. 71.015 Pack. 100 g
  • Cod. 14.0008V Pack. 20 plates 90 mm ( B.P with Egg Yolk)
  • Cod. 60.67V Conf. 20 plates 60 mm (B.P with Egg Yolk)
  • Cod. 14.0092V Conf. 20 plates 90 mm (B.P with RPF)

Bibliography:

  • ISO 6888-1/2:1999 Microbiologia di alimenti e mangimi per animali - Metodo orizzontale per la conta di stafilococchi coagulasi- positivi (Staphylococcus aureus e altre specie) - Tecnica che utilizza il terreno agar Baird - Parker
  • UNI EN ISO 6888-1:2004 Microbiologia di alimenti e mangimi per animali - Metodo orizzontale per la conta di stafilococchi coagulasipositivi (Staphylococcus aureus e altre specie) - Tecnica che utilizza il terreno agar Baird - Parker
  • Norma UNI EN ISO 6887-1 Microbiologia di alimenti e mangimi per animali - Preparazione dei campioni di prova, sospensione iniziale e diluizioni decimali per l’analisi microbiologica. – Regole generali per la preparazione della sospensione iniziale e delle diluizioni decimali”.
  • Rapporti ISTISAN 07/5_ Metodi analitici di riferimento per le acque destinate al consumo umano ai sensi del DL.vo 31/2001_ metodi microbiologici (ISS A 018A rev.00 – Determinazione degli Stafilococchi patogeni)
  • UNI EN ISO 6888-2:2004 Microbiologia di alimenti e mangimi per animali - Metodo orizzontale per la conta di stafilococchi coagulasipositivi (Staphylococcus aureus e altre specie) - Tecnica che utilizza il terreno agar al plasma di coniglio e al fibrinogeno
  • Norma UNI EN ISO 6887-1 Microbiologia di alimenti e mangimi per animali - Preparazione dei campioni di prova, sospensione iniziale e diluizioni decimali per l’analisi microbiologica. – Regole generali per la preparazione della sospensione iniziale e delle diluizioni decimali”.
  • ISO 22718:2015 Cosmetics -- Microbiology -- Detection of Staphylococcus aureus
  • UNI EN ISO 6888-1:2018 Microbiologia di alimenti e mangimi per animali - Metodo orizzontale per la conta di stafilococchi coagulasi- positivi (Staphylococcus aureus e altre specie) - Tecnica che utilizza il terreno agar Baird - Parker
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